TECHNOLOGIE

Nejen varny, tanky a chlazení

Měď i nerez

Co je to vlastně minipivovar? A kdy začíná být onen systém na vaření piva již pivovarem? nejde ani tak o slovo v názvu, sami jsme dodali technologie do spousty minipivovarů, které mají slovo pivovar v názvu. Jaká je tedy ona příslovečná hranice? Jde o roční kapacitu produkce piva. Minipivovar se počítá do 20 000 hl piva.

Naše společnost vyrábí technologický zařízení minipivovarů v různých modifikacích s roční kapacitou od 125 do oněch 20 000 hl piva, součástí je vytápění várenských nádob parou, horkou vodou nebo elektřinou. Vyrábíme z mědi i nerezu, nabízíme hotové výrobky i klíč. Dodáváme především pro oblasti s poptávkou na široký sortiment piva pro restaurace, hotely a společenská a zábavní centra, ale rádi vám rovněž pomůžeme s domácím minipivovarem u vás v garáži. Průměrná doba výroby technologického zařízení pro minipivovar je cca 4 - 8 měsíců, takže neváhejte a kontaktuje nás co nejdříve.

Chcete se seznámit s detaily technologie?

Soubor strojně technologického zařízení minipivovaru z PACOVSKÝVH STROJÍREN je tvořen varnou, chladičem mladiny, tanky nebo káděmi pro kvašení mladiny, tanky pro ležení a zrání piva, nádobami pro sanitaci, výčepními tanky, výrobníkem ledové vody a dalším pomocným strojním zařízením, například šrotovníkem, zásobníky teplé vody, čerpadly, vzduchovým kompresorem, regulací a měřením apod.

Varna je zpravidla dvounádobová s integrovanou vířivou kádí nebo s oddělenou vířivou kádí o objemu vyrážené mladiny standardně 5 - 20 hl na várku. Nádoby jsou vyrobeny z nerezových materiálů. Vnější opláštění nádob může být měděné nebo nerezové. Topení může být parní (pára 0,4 MPa), teplou vodou nebo elektrické. Vyrobená mladina je zchlazována na zákvasnou teplotu ve dvoustupňovém deskovém chladiči, studniční vodou a ve druhém stupni ledovou vodou. Pro zajištění kvalitního průběhu kvašení je mladina provzdušňována sterilním vzduchem pomocí nerezové provzdušňovací svíčky. Při kvašení mladiny a zrání piva má provozovatel možnost volit jednofázové nebo klasické dvoufázové kvašení. Kvasné nádoby, ležácké, cylindrokónické, přetlačné a stáčecí tanky mohou být chlazeny prostřednictvím ledové vody nebo glykolem z výrobníků, které rovněž PACOVSKÉ STROJÍRNY vyrábí, případně mohou být ležácké a stáčecí tanky jednoplášťové a umístěné v chlazeném prostoru. Při požadavcích na výrobu filtrovaného piva je zajištěna dodávka naplavovacích filtrů; podle přání zákazníka lze dodat i další zařízení a přístroje.

Specifikace dodávky:
  • šrotovník – mačkadlo sladu
  • varna (5,5 hl, 11 hl, 22 hl/várka): pohledové provedení plášťů nerez, případně leštěná měď, pokrývky zpracované klasickou mědikoveckou technologií z mědi
  • chlazení mladiny (deskový chladič, provzdušňovací svíčka)
  • kvašení a ležení (klasická technologie nebo technologie CKT – spilky, kvasné tanky, ležácké tanky ležaté i stojaté, cylindrokónické tanky)
  • stáčecí a přetlačné tanky
  • vodní hospodářství, sanitace (zásobník teplé vody, nádrž sanitace)
  • strojní chlazení pro technologická zařízení
  • vzduchový kompresor s čističem stlačeného vzduchu a mikrobiálním filtrem
  • základní, ruční modul měření a regulace, poloautomatické ovládání, případně plně automatické ovládání
  • náhradní díly

Rozsah dodávky technologického a strojního zařízení podle konkrétního přání provozovatele lze upravit, přizpůsobit provedení dodávky předpokládanému výstavu, komfortu a sortimentu výroby, prostorovým a dalším možnostem.

Specifikace služeb a zařízení dodávaných na přání zákazníka:

Služby

  • montáž nebo šéfmontáž, včetně dodávky montážních materiálů (potrubí a armatury)
  • engineering včetně zpracování technologického projektu
  • konzultace stavebního projektu
  • uvedení do provozu a zaškolení obsluhy
  • předání know-how na výrobu piva plzeňského typu a zkušební várky
  • know-how na výrobu speciálních druhů piv dle požadavků zákazníka
  • zaškolení obsluhy
  • zajištění kvalitního sládka

Zařízení

  • filtrace piva
  • stáčení do sudů (KEG)
  • stáčení do lahví
  • vyvíječ páry (elektrický, plynový, olejový)
  • prostorové chlazení technologických prostor
  • měření a regulace v požadovaném rozsahu (poloautomatické, automatické)
  • pomocné vybavení (váhy, násypky, dopravníky, obslužné plošiny, zásobníky, laboratorní vybavení, úprava vody atd.)

Typy dodávaných varen
Typ, objem varnyRoční dosažitelný výstav piva [Hl]
Bloková varna 2,5 hl 125 – 500
Bloková varna 5,5 hl 250 – 2 500
Bloková varna 11 hl 500 – 5 000
Bloková varna 22 hl 3 000 – 10 000
Čtyřnádobová varna 22 hl 3 000 – 20 000

 

Potřebná plocha pro jednotlivé typy dodávaných varen
Typ, objem varnyRoční výstav [Hl]Plocha [m2]
Bloková varna 2,5 hl do 500 40 – 90
Bloková varna 5,5 hl do 1 000
do 2 000
do 2 500
50 – 80
90 – 120
130 – 150
Bloková varna 11 hl do 2 000
do 3 000
do 5 000
70 – 120
130 – 160
170 – 210
Bloková varna 22 hl do 5 000
do 10 000
do 20 000
80 – 210
220 – 300
310 – 450

 

Potřebná výška místností pro jednotlivé typy dodávaných varen
Typ, objem varnyMin. výška varny v [m]Min. výška
pro zásobník teplé vody v [m]
Min. výška pro ostatní zařízení v [m]
bloková 2,5 hl 2 2,0 2,0
bloková 5,5 hl 2,5 2,4 2,2
bloková 11 hl 3 2,5 2,2
bloková 22 hl 3,5 3,2 2,2
dvounádobová 22 hl 2,4 3,2 2,2



Legenda:
1. Šrotovník – mačkadlo sladu
2. Varna
3. Chladič s provzdušňovací svíčkou
4. Kvasné kádě
5. Ležácké tanky
6. Stáčecí tanky
7. Zásobník teplé vody
8. CIP nádoba
9. Vzduchový kompresor
10. Výrobník ledové vody
11. Nádoba na kvasnice
12. Naplavovací filtr
13. Přetlačné tanky
www.easybrewtech.cz

Novinky

Rozšíření Pivovar U Supa
07.02.2018

PACOVSKÉ STROJÍRNY dodaly v loňském roce unikátní technologii se skleněnou varnou pro jednu z nejznámějších pražských restaurací U Supa, která se nachází v samém centru města nedaleko Staroměstského náměstí. Po necelém roce provozu došlo...

Více novinek